Chlebek bananowy
Nie wyrzucaj przejrzałych bananów! Chlebek bananowy to świetny sposób na ich wykorzystanie.
Nie wyrzucaj przejrzałych bananów! Chlebek bananowy to świetny sposób na ich wykorzystanie.
Czekolada i likier lub koniak to wyjątkowo udany duet. Mus z kroplą alkoholu dla dorosłych łasuchów.
Drożdżowe rogaliki, wyśmienity “schowek” dla truskawek 🙂
Ciasto ucierane z warstwą twarożkową i sezonowymi owocami
Owoce jagodowe mniam, moje ulubione 🙂
Świeże figi mniam, świetne w słodkich deserach, jak i w daniach wytrawnych.
Ciasto jak u mamy 🙂
U moich znajomych to ciasto nazywane jest salceson lub wiewiórka 🙂
Vanillekipferl – austriackie ciasteczka w kształcie półksiężyca o smaku migdałów i wanilii. Ciasteczka adwentowe 🙂 Upieczcie z podwójnej porcji i rozdajcie rodzinie i znajomym 🙂
Czekoladowy spód, budyniowa masa i galaretka z brzoskwiniami.
Polecam na długie zimowe wieczory do gorącej herbaty.
Ciasteczka z ciasta naleśnikowego smażone na głębokim oleju, najczęściej podawane w czasie karnawału. Do przygotowania ciasteczek potrzebna jest specjalna foremka, ja swoją wygrzebałam w szufladzie u mamy i postanowiłam przenieś się w czasy dzieciństwa 🙂
Zapleśniak czy pleśniak? Jaką nazwę to ciasto nosi w waszym domu?
Już za pół godziny możesz mieć takie pyszne, domowe pączuszki 🙂
Idealne do porannej kawy 🙂 świetne na przekąskę do pracy 🙂
Ten deser do zapiekania w piekarniku przygotujesz błyskawicznie. Jak podasz swoim gościom jeszcze ciepły, z gałką lodów waniliowych, będą zachwyceni 🙂 Można go przygotowywać z różnych owoców, w sezonie ze świeżych, a w zimie z mrożonych.
Bardzo prosty do zrobienia!
Kto lubi śliwki w czekoladzie?