Ciasteczka serowe z jabłkiem

Ilość: 5 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 1 godz. 10 min. Przyrządzanie: 50 min. Czas całkowity: 2 godz.

Bardzo łatwe maślano-serowe ciasteczka. Polecam 🙂

Składniki

0/6 Składników
Dostosuj porcje
    Składniki na ciasto
  • Dodatkowo

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Wszystkie składniki na ciasto czyli: miękkie masło, ser i mąkę umieszczamy w dużej misce i zagniatamy ręką elastyczne, gładkie ciasto. Następnie owijamy je w folie spożywczą i umieszczamy w lodówce na godzinę. W tym czasie obieramy jabłka ze skórki, usuwamy gniazda nasiennie i dzielimy na ósemki.
  • Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy np. szklanką kółeczka. Na każde kółeczko kładziemy kawałek jabłka, zawijamy brzegi do góry i na środku sklejamy.
  • Ciasteczka pieczemy na blaszce wyłożonej papierem dopieczenia, w temperaturze 180°C około 30 minut. Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem. Smacznego!

Notatki

Ciasteczka możecie zrobić z innymi owocami np. z malinami, brzoskwiniami, morelami :)

Z tej porcji wychodzi około 25 ciasteczek.

Dodaj komentarz