


Rogaliki z truskawkami
Drożdżowe rogaliki, wyśmienity “schowek” dla truskawek 🙂

Muffiny dyniowe z kremem pomarańczowym
Aby móc zrobić te muffiny, należy wcześniej przygotować dwa półprodukty Puree z dyni i Curd pomarańczowy. Wszystkie informacje umieściłam w notatkach poniżej 🙂

Migdałowe księżyce
Vanillekipferl – austriackie ciasteczka w kształcie półksiężyca o smaku migdałów i wanilii. Ciasteczka adwentowe 🙂 Upieczcie z podwójnej porcji i rozdajcie rodzinie i znajomym 🙂

Karnawałowe motylki
Ciasteczka z ciasta naleśnikowego smażone na głębokim oleju, najczęściej podawane w czasie karnawału. Do przygotowania ciasteczek potrzebna jest specjalna foremka, ja swoją wygrzebałam w szufladzie u mamy i postanowiłam przenieś się w czasy dzieciństwa 🙂

Pączuszki jogurtowe
Już za pół godziny możesz mieć takie pyszne, domowe pączuszki 🙂

Mini słodkie chlebki z bananami
Idealne do porannej kawy 🙂 świetne na przekąskę do pracy 🙂

Muffiny śliwka w czekoladzie
Kto lubi śliwki w czekoladzie?

Ciasteczka z żurawiną i czekoladą
Pyszne ciasteczka z suszoną żurawiną i czekoladą. Robi się je błyskawicznie.

Ciasteczka migdałowe
Włoskie ciasteczka, pachnące migdałami 🙂

Ciasteczka serowe z jabłkiem
Bardzo łatwe maślano-serowe ciasteczka. Polecam 🙂

Pierniczki lukrowane
Pyszne i aromatyczne pierniczki, można przygotować je tuż przed samymi świętami, bo są miękkie już po upieczeniu. Zróbcie podwójną porcje, bo tak jak szybko się je robi, tak samo szybko znikają 😉

Pierniczki witrażyki
Smakowite ciastka, ale i śliczna ozdoba choinki.

Muffinki waniliowe z kostką czekolady
Proste i szybkie do przygotowania. Mikser jest zbędny, wystarczy rózga kuchenna.

Oponki serowe
Nie masz czasu, żeby pół dnia spędzić na robieniu pączków to przepis dla Ciebie. Dzięki temu, że do przygotowania oponek nie używa się drożdży tylko sody, ciasta nie trzeba długo wyrabiać i nie trzeba czekać, aż wyrośnie. Zagniatasz, smażysz i cieszysz się pysznymi, domowymi, serowymi oponkami!

Faworki na krupczatce
Wypróbowałam wiele rożnych przepisów na faworki, ale ten z mąką krupczatką jest moim zdaniem najlepszy. Faworki są kruche, do pochrupania na ostatki idealne!