Bezy orzechowe

Ilość: 10 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 10 min. Przyrządzanie: 30 min. Czas całkowity: 40 min.

Składniki

0/5 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Na końcu dodajemy zmielone orzechy i delikatnie mieszamy.
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia, na nim układamy łyżką piankę orzechowo-białkową. Jedna łyżka to jedno ciasteczko, masa sama ładnie się rozlewa i formuje placuszki. W każde ciasteczko wciskamy na środku obrany orzech laskowy.
  • Ciasteczka pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 150°C. Smacznego!

Notatki

Z tej porcji wyszło mi 20 dużych ciasteczek :)

Dodaj komentarz