Tajwańska mazesoba
Kategoria: Dania z wieprzowiny
Kuchnia: japońska
Tajwańska mazesoba to jeden z dwóch najpopularniejszych ramenów bez bulionu. Przepis pochodzi z książki „Zrozumieć ramen”. Wszystkie potrzebne do przygotowania tego dania produkty kupicie na allegro lub w innych sklepach internetowych.
Spicy miso ramen
Spicy miso ramen to jeden z ulubionych ramenów Polaków. Przepis (lekko zmodyfikowany) pochodzi z książki „Zrozumieć ramen”.
Kamo ramen
Kamo to po japońsku kaczka. Dziś zapraszam Was na pyszny ramen z klarownym bulionem chintan z kaczki i aromatycznymi dodatkami. To prawdziwe niebo w gębie! 😊
Pulpety z białej kiełbasy w sosie musztardowym
Kategoria: Dania z wieprzowiny, Wielkanoc
Sposób przyrządzenia: Smażenie
Babka ryżowa z brzoskwiniami
Kategoria: Coś słodkiego, Desery, Wielkanoc
Sposób przyrządzenia: Chłodzenie