


Schab a’la Strogonow
Klasyczny Strogonow powstaje z mięsa wołowego, ale u mnie tym razem wariacja tego dania — schab a’la Strogonow.

Gotowana rolada z ryżu i wieprzowiny
Prawie jak gołąbki, tylko bez kapusty 😉 Prosta w przygotowaniu i pyszna.

Chłopski garnek
Danie jednogarnkowe idealne dla zapracowanych 🙂 polecam

Schabowe z piekarnika
Smakują trochę inaczej, ale mają mniej kalorii.

Schab wolno pieczony
Schab pieczony w niskiej temperaturze może zostać podany na ciepło, jako danie obiadowe, jak również na zimno, w roli wędliny.

Polędwiczka w cieście francuskim z pieczarkami
Polędwiczka zapiekana w cieście francuskim smakuje doskonale i prezentuje się wspaniale.

Kotlety Twardowskiego
Znudziły Wam się schabowe, zapraszam na kotlety Twardowskiego wypełnione maślano-serowym farszem.

Polędwiczka w sosie z whisky
Nie ma obawy o procenty 🙂 podczas gotowania wszystko wyparowuje i pozostanie jedynie wspaniały smak whisky.

Jaskółcze gniazda w sosie chrzanowym
Znudziły Ci się kotlety mielone, to przygotuj jaskółcze gniazda. Mięso mielone otacza ugotowane jajko, a sos chrzanowy świetnie uzupełnia to danie.

Fasolka po bretońsku
Dzisiaj zapraszam Was na jedno z najbardziej popularnych dań w kuchni polskiej – fasolka po bretońsku.

Kopytka z gulaszem
To danie cieszy się popularnością chyba w każdym polskim domu, ale u każdej gospodyni smakuje trochę inaczej. Sprawdź mój przepis i daj znać czy smakowało 🙂

Schab po bałkańsku
Schab po bałkańsku to pyszna propozycja na obiad. Danie to można przygotować dzień wcześniej, a następnego dnia tylko odgrzać.