Kategoria: Dania z wieprzowiny, Wielkanoc
Sposób przyrządzenia: Smażenie
Ilość:
4 Servings
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 30 min.
Składniki
Dostosuj porcje
- Przyprawy: sól, biały pieprz, majeranek
Wskazówki
- Do dużej miski wyciskamy kiełbasę z flaka. Dodajemy jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Składniki mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Formujemy pulpeciki. Smażymy na oleju na rozgrzanej patelni.
- W garnku roztapiamy masło, dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Do zasmażki wlewamy bulion i gotujemy chwilę, aby sos zgęstniał. Dodajemy śmietanę oraz musztardę francuską. Sos doprawiamy solą i białym pieprzem do smaku.
- Gotowe pulpeciki podajemy z sosem. Smacznego!