Pulpety z białej kiełbasy w sosie musztardowym

Ilość: 4 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 30 min.

Składniki

0/9 Składników
Dostosuj porcje
  • Przyprawy: sól, biały pieprz, majeranek

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Do dużej miski wyciskamy kiełbasę z flaka. Dodajemy jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Składniki mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Formujemy pulpeciki. Smażymy na oleju na rozgrzanej patelni.
  • W garnku roztapiamy masło, dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Do zasmażki wlewamy bulion i gotujemy chwilę, aby sos zgęstniał. Dodajemy śmietanę oraz musztardę francuską. Sos doprawiamy solą i białym pieprzem do smaku.
  • Gotowe pulpeciki podajemy z sosem. Smacznego!

Dodaj komentarz