Zupa krem chrzanowy z łososiem i pistacjami
Idealna na wielkanocny stół!
Jajka w sosie tatarskim
Jajka w sosie tatarskim 💕😍 cudowne, wiosenne i obłędnie pyszne, polecają się dzisiaj na sobotnie śniadanko 🙂
Sernik różany z malinową pianką
Różany sernik z malinową pianką to cudowne połączenie, smak obłędny, polecam! W świąteczny dzień podajcie ciasto ze świeżymi malinami i kwiatami. Czyż nie wygląda wspaniale!
Pascha czekoladowa
Jeśli lubisz paschę, koniecznie musisz spróbować jej w wersji czekoladowej z orzechami pekan i żurawiną!
Mazurek kokosowy vege
Wielkanoc bez mazurka nie może się odbyć! Długo hitem był mazurek chałwowy, dzisiaj do grona ulubieńców dołącza mazurek kokosowy.
Jajka faszerowane
Faszerowane jajka to wielkanocny klasyk. Można je przygotować na milion sposobów! Zobacz moją propozycje, tradycyjny farsz i niecodzienne podanie!
Jajka faszerowane z awokado
Jajka faszerowane z awokado to smaczna alternatywa dla klasycznych farszy. Zaskocz swoich gości!
Mazurek chałwowy
Mazurek dla wielbicieli chałwy. Konfitura z czarnych porzeczek idealnie przełamuje słodycz ciasta.
Pasztet jajeczno-porowy z chrzanem
Na wielkanocnym stole królują jajka i pasztety. Ja dziś proponuję wegetariańską wersję – pasztet jajeczny z porem i chrzanem.
Babka drożdżowa z rodzynkami
Babka drożdżowa to jedno z ciast, które pojawi się na moim Wielkanocnym stole. Łatwa w przygotowaniu, pyszna w smaku. Nikt jej się nie oprze! Pachnąca i cudownie wyrośnięta babka drożdżowa z rodzynkami to klasyka tych świąt.
Wielkanocny żurek z kotlecikami jajecznymi
W moim domu rodzinnym niektórych potraw nie może zabraknąć na świątecznym stole, jednym z nich jest żurek. Ale żeby nie było nudno w tym roku podamy go z kotlecikami jajecznymi.
Wytrawne muffiny ze szpinakowym kremem
Wytrawne muffiny własnego wypieku podane ze szpinakowym kremem i przepiórczym jajem będą wspaniałą dekoracją wielkanocnego stołu. Wasi domownicy i goście będą zachwyceni ich wyglądem i smakiem. Polecam!
Biała kiełbasa pieczona z musztardą i piwem
Na większości polskich domów podajemy biała kiełbasę gotowaną z musztardą lub chrzanu. Zmień to i zaserwuj w tym roku białą kiełbasę pieczoną w piwie z musztardą francuską, która idealnie podkreśli smak dania.