Wytrawne muffiny ze szpinakowym kremem

Ilość: 12 Porcje Trudność: Średnia Przygotowanie: 10 min. Przyrządzanie: 30 min. Czas całkowity: 40 min.

Wytrawne muffiny własnego wypieku podane ze szpinakowym kremem i przepiórczym jajem będą wspaniałą dekoracją wielkanocnego stołu. Wasi domownicy i goście będą zachwyceni ich wyglądem i smakiem. Polecam!

Składniki

0/13 Składników
Dostosuj porcje
    Składniki na ciasto
  • Składniki na krem szpinakowy
  • Dodatkowo

Wskazówki

0/4 Wskazówki
  • Zaczynamy od przygotowania muffinek. Do misy miksera wkładamy mokre składniki: olej, mleko i jajka i miksujemy. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy starty na dużych oczkach ser i mieszamy łyżką.
  • Formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami i do każdej wlewamy ciasto do 3/4 wysokości. Muffinki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 °C, około 15-20 minut. Studzimy.
  • Do miski wkładamy odciśnięty szpinak, serek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Krem szpinakowy nakładamy na muffinki łyżeczką lub za pomocą rękawa cukierniczego.
  • Muffinki ozdabiamy przekrojonym na pół przepiórczym jajem, czerwonym pieprzem i natką pietruszki. Smacznego!

Dodaj komentarz