Kategoria: Wielkanoc
Sposób przyrządzenia: Chłodzenie
Ilość:
8 Servings
Trudność: Średnia
Przygotowanie: 30 min.
Przyrządzanie:
10 min.
Czas całkowity:
40 min.
Jeśli lubisz paschę, koniecznie musisz spróbować jej w wersji czekoladowej z orzechami pekan i żurawiną!
Składniki
Dostosuj porcje
- Składniki na polewę
- Dodatkowo
Wskazówki
- Orzechy prażymy w piekarniku, a następnie siekamy. Masło roztapiamy z połamaną czekoladą. Dodajemy kakao, cukier puder i dokładnie mieszamy. Twaróg dokładnie miksujemy i łączymy z masą z masła i czekolady. Całość dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy posiekane orzechy, skórkę otartą z limonki oraz żurawinę.
- Masę przekładamy do formy do babki wyłożonej folią spożywczą. Paschę wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc.
-