Pascha czekoladowa

Ilość: 8 Servings Trudność: Średnia Przygotowanie: 30 min. Przyrządzanie: 10 min. Czas całkowity: 40 min.

Jeśli lubisz paschę, koniecznie musisz spróbować jej w wersji czekoladowej z orzechami pekan i żurawiną!

Składniki

0/12 Składników
Dostosuj porcje
  • Składniki na polewę
  • Dodatkowo

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Orzechy prażymy w piekarniku, a następnie siekamy. Masło roztapiamy z połamaną czekoladą. Dodajemy kakao, cukier puder i dokładnie mieszamy. Twaróg dokładnie miksujemy i łączymy z masą z masła i czekolady. Całość dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy posiekane orzechy, skórkę otartą z limonki oraz żurawinę.
  • Masę przekładamy do formy do babki wyłożonej folią spożywczą. Paschę wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc.
  • Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, łączymy ją z oliwą i mieszamy. Paschę wyjmujemy z formy, przekładamy na paterę. Dekorujemy polewą, orzechami i czekoladowymi jajeczkami. Ponownie wstawiamy do lodówki. Smacznego!

Dodaj komentarz