Jajka faszerowane

Ilość: 4 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 15 min. Przyrządzanie: 15 min. Czas całkowity: 30 min.

Faszerowane jajka to wielkanocny klasyk. Można je przygotować na milion sposobów! Zobacz moją propozycje, tradycyjny farsz i niecodzienne podanie!

Składniki

0/8 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Ścinamy czubek każdego jajka i wyjmujemy żółtko. Białka ze ściętych wierzchołków kroimy w drobną kosteczkę tak samo jak ogórka, rzodkiewki i szynkę (odkładamy do ozdoby trochę ogórka i rzodkiewki już pokrojonej w kosteczkę).
  • W miseczce ucieramy żółtka z majonezem i chrzanem. Łączymy z pokrojoną szynką, białkami i warzywami. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem.
  • Białka ustawiamy w kieliszkach do jajek i napełniamy farszem, można to zrobić za pomocą łyżeczki lub rękawa cukierniczego. Ozdabiamy ogórkiem, rzodkiewkami i kiełkami. Smacznego!

Dodaj komentarz