Sposób przyrządzenia: Chłodzenie
Ilość:
4 Servings
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 20 min.
Składniki
Dostosuj porcje
- Do dekoracji: listki świeżej mięty, suszone morele, orzechy
Wskazówki
- W dużym garnku zagotowujemy wodę. W metalowej lub szklanej misce, która będzie pasowała do garnka, w którym gotuje się woda, ucieramy rózgą żółtka z cukrem pudrem i wanilią (laskę wanilii kroimy na pół i tępą stroną noża zeskrobujemy nasionka). Następnie miskę umieszczamy nad parą i energicznie ubijamy przez około 4 minuty, aż uzyskamy puszysty napowietrzony krem. Po tym czasie ściągamy miskę i ucieramy krem jeszcze chwilę.
- Partiami dodajemy twaróg. Delikatnie mieszamy, aż połączy się z masą jajeczną.
- Orzechy i bakalie kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy wszystkie składniki.
- Gotową masę nakładamy do pucharków. Paschę dekorujemy suszonymi morelami, orzechami i listkami mięty. Chłodzimy w lodówce. Smacznego!