Zupa krem chrzanowy z łososiem i pistacjami

Ilość: 4 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 30 min.

Idealna na wielkanocny stół!

Składniki

0/10 Składników
Dostosuj porcje
  • Przyprawy: sól, pieprz, sok z cytryny

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Warzywa obieramy i kroimy. W garnku rozpuszczamy masło, wrzucamy warzywa i przez kilka minut smażymy na średnim ogniu, uważając, żeby się nie przyrumieniły. Zalewamy bulion i gotujemy, aż warzywa zmiękną. Miksujemy na krem.
  • Śmietanę mieszamy z chrzanem i wlewamy do zupy. Krem doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  • Zupę podajemy w miseczkach udekorowanych plastrami wędzonego łososia, posiekanymi pistacjami i koperkiem. Smacznego!

Dodaj komentarz