Jajka w sosie tatarskim

Ilo艣膰: 2 Porcje Trudno艣膰: 艁atwa Przygotowanie: 30 min.

Jajka w sosie tatarskim 馃挄馃槏 cudowne, wiosenne i ob艂臋dnie pyszne, polecaj膮 si臋 dzisiaj na sobotnie 艣niadanko 馃檪

Sk艂adniki

0/8 Sk艂adnik贸w
Dostosuj porcje
  • Sos tatarski
  • Dodatkowo: p臋czek szczypiorku, jab艂uszka kaparowe

Wskaz贸wki

0/3 Wskaz贸wki
  • Jajka gotujemy na twardo (oko艂o 10 minut)
  • Og贸rki konserwowe, marynowane pieczarki i cebul臋 drobniutko siekamy. W misce mieszamy majonez ze 艣mietan膮 i musztard膮, dodajemy pikle, posiekany szczypiorek i mieszamy. Sos doprawiamy sol膮 i pieprzem.
  • Sos tatarski przek艂adany do naczynia w kt贸rym b臋dziemy serwowa膰 danie. W sosie uk艂adamy po艂贸wki jajek ugotowanych na twardo. Opr贸szamy 艣wie偶o zmielonym pieprzem i posiekanym szczypiorkiem. Ozdabiamy kawa艂kami og贸rka, pieczarek i kaparowymi jab艂uszkami. Jajka w sosie tatarski podajemy z pieczywem. Smacznego!

Dodaj komentarz