
Ilość:
4 Porcja
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 30 min.
Przyrządzanie:
1 godz.
Czas całkowity:
1 godz. 30 min.
Składniki
Dostosuj porcje
- Przyprawy
Wskazówki
- Ucieramy na tarce z małymi otworami chrzan i natychmiast zalewamy go sokiem z cytryny.
- Obrane ze skorupek jajka, obrane z łupinek ziemniaki, ogórki kiszone, obrane ze skórki jabłko i cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki wrzucamy do miseczki, łączymy z utartym chrzanem, zalewamy śmietaną, doprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Wszystko mieszamy.
- Miskę owijamy szczelnie folią i odstawiamy na godzinę do lodówki.
-
Notatki
Jeżeli nie lubisz sosu chrzanowego, to przygotuj sałatkę z sosem musztardowym. Pomieszaj śmietany z 2-3 łyżkami musztardy, np. sarepskiej.