Sałatka wielkanocna

Ilość: 4 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 30 min. Przyrządzanie: 1 godz. Czas całkowity: 1 godz. 30 min.

Składniki

0/11 Składników
Dostosuj porcje
  • Przyprawy

Wskazówki

0/4 Wskazówki
  • Ucieramy na tarce z małymi otworami chrzan i natychmiast zalewamy go sokiem z cytryny.
  • Obrane ze skorupek jajka, obrane z łupinek ziemniaki, ogórki kiszone, obrane ze skórki jabłko i cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki wrzucamy do miseczki, łączymy z utartym chrzanem, zalewamy śmietaną, doprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Wszystko mieszamy.
  • Miskę owijamy szczelnie folią i odstawiamy na godzinę do lodówki.
  • Przed podaniem sałatki ozdabiamy szczypiorkiem, rzeżuchą i połówkami jajek. Smacznego!

Notatki

Jeżeli nie lubisz sosu chrzanowego, to przygotuj sałatkę z sosem musztardowym. Pomieszaj śmietany z 2-3 łyżkami musztardy, np. sarepskiej.

Dodaj komentarz