Jajka faszerowane z awokado

Ilość: 2 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 40 min.

Jajka faszerowane z awokado to smaczna alternatywa dla klasycznych farszy. Zaskocz swoich gości!

Składniki

0/9 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/4 Wskazówki
  • Jajka gotujemy na twardo, zalewamy zimną wodą. Obieramy ze skorupek, kroimy wzdłuż na pół, wyjmujemy żółtka i przekładamy do miski. Rozgniatamy widelcem, dodajemy majonez.
  • Awokado kroimy wzdłuż na pół, usuwamy pestkę, miąższ wybieramy łyżką i rozgniatamy widelcem. Skrapiamy sokiem z limonki i dodajemy do żółtek.
  • Pomidora polewamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne, odsączamy z soku i wykorzystujemy tylko miąższ, który kroimy w małą kosteczkę . Dodajemy do pasty i delikatnie mieszamy. Na końcu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną chili, kolendrę, szczypiorek i doprawiamy solą oraz pieprzem.
  • Białka wypełniamy farszem, dekorujemy zieleniną i drobno pokrojoną papryczką chili. Smacznego!

Dodaj komentarz