Schabowe z piekarnika

Ilość: 4 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 15 min. Przyrządzanie: 20 min. Czas całkowity: 35 min.

Smakują trochę inaczej, ale mają mniej kalorii.

Składniki

0/5 Składników
Dostosuj porcje
  • Przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Dzień wcześniej, plastry schabu rozbijamy tłuczkiem i moczymy przez całą noc w mleku z plastrami cebuli .
  • Wyjmujemy mięso z mleka i osuszamy je papierowymi ręcznikami. Doprawiamy solą, pieprzem, granulowanym czosnkiem i słodką papryką. Nie obtaczamy mięsa w mące, pomijamy ten etap, żeby kotlety były mniej kaloryczne. Obtaczamy mięso tylko w w roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Mięso pieczemy około 15- 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Po około 10 minut obracamy mięso na drugą stronę i pieczemy jeszcze około 10 minut. Podajemy gorące z ziemniakami z wody i surówką. Smacznego!

Dodaj komentarz