Kategoria: Dania z wieprzowiny
Sposób przyrządzenia: Pieczenie
Ilość:
4 Servings
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 15 min.
Przyrządzanie:
20 min.
Czas całkowity:
35 min.
Smakują trochę inaczej, ale mają mniej kalorii.
Składniki
Dostosuj porcje
- Przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka
Wskazówki
- Dzień wcześniej, plastry schabu rozbijamy tłuczkiem i moczymy przez całą noc w mleku z plastrami cebuli .
- Wyjmujemy mięso z mleka i osuszamy je papierowymi ręcznikami. Doprawiamy solą, pieprzem, granulowanym czosnkiem i słodką papryką. Nie obtaczamy mięsa w mące, pomijamy ten etap, żeby kotlety były mniej kaloryczne. Obtaczamy mięso tylko w w roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Mięso pieczemy około 15- 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Po około 10 minut obracamy mięso na drugą stronę i pieczemy jeszcze około 10 minut. Podajemy gorące z ziemniakami z wody i surówką. Smacznego!