Schabowe z piekarnika

Smakują trochę inaczej, ale mają mniej kalorii.
Porcje: 4 yield(s)
Przygotowanie: 15 minut
Przyrządzanie: 20 minut
Czas całkowity: 35 minut
Składniki
  • 4 plastry schabu bez kości
  • 1 cebula
  • mleko do namoczenia
  • 2 jajka
  • 10 tbsp bułki tartej
  • Przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka
Wskazówki
  1. Dzień wcześniej, plastry schabu rozbijamy tłuczkiem i moczymy przez całą noc w mleku z plastrami cebuli .
  2. Wyjmujemy mięso z mleka i osuszamy je papierowymi ręcznikami. Doprawiamy solą, pieprzem, granulowanym czosnkiem i słodką papryką. Nie obtaczamy mięsa w mące, pomijamy ten etap, żeby kotlety były mniej kaloryczne. Obtaczamy mięso tylko w w roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  3. Mięso pieczemy około 15- 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Po około 10 minut obracamy mięso na drugą stronę i pieczemy jeszcze około 10 minut. Podajemy gorące z ziemniakami z wody i surówką. Smacznego!