Polędwiczka wieprzowa w słodkim sosie chili

Ilość: 4 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 30 min.

To jedno moich ulubionych dań azjatyckich. Musisz koniecznie spróbować!

Składniki

0/13 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/6 Wskazówki
  • Polędwiczkę kroimy w kostkę, solimy i oprószamy mąką ziemniaczaną.
  • Do miski wsypujemy mąkę pszenną, dodajemy proszek do pieczenia i podlewamy wodą, mieszamy i dolewamy kolejną małą porcję wody, aż uzyskamy ciasto konsystencji śmietany. Do ciasta wrzucamy polędwiczkę i mieszamy.
  • Obtoczone w cieście mięso smażymy na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron, a po upieczeniu odsączamy na papierze kuchennym.
  • Na tej samej patelni smażymy cebulę pokrojoną w kostkę, następnie dodajemy kolorowe papryki pokrojone w kostkę i smażymy kilka minut. Na końcu dodajemy sos słodkie chili i wczesnej podsmażoną polędwiczkę.
  • Wszystko mieszamy i smażymy jeszcze kilka minut.
  • Danie podajemy z ryżem posypane dymką i sezamem. Smacznego!

Dodaj komentarz