Schab a’la Strogonow

Ilość: 8 Porcja Trudność: Łatwa Przygotowanie: 1 godz. 30 min.

Klasyczny Strogonow powstaje z mięsa wołowego, ale u mnie tym razem wariacja tego dania  —  schab a’la Strogonow.

Składniki

0/12 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Schab kroimy w cienkie paseczki, oprószamy mąką i podsmażamy na oleju rzepakowym w głębokim dużym rondlu, w którym będziemy gotować potrawę. Równolegle na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka i pieczarki obrane i pokrojone w plasterki. Podsmażone warzywa dodajemy do mięsa, zalewamy wrzątkiem, dodajemy ziele angielskie, listek laurowy i dusimy na małym ogniu około 30 minut.
  • Następnie dodajemy musztardę, przyprawy i dusimy kolejne 30 minut.
  • Potem dodajemy koncentrat pomidorowy oraz ogórki kiszone pokrojone w paseczki i dusimy jeszcze 15 minut. Na końcu dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!

Dodaj komentarz