Kalafior w mielonym mięsie

Ilość: 4 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 20 min. Przyrządzanie: 15 min. Czas całkowity: 35 min.

Składniki

0/9 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Myjemy kalafiora, przy głąbie nacinamy na krzyż, obgotowujemy przez 10 minut w osolonej wodzie. Kalafiora wyjmujemy, osączamy i układamy na środku naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.
  • Cebulę siekamy, paprykę kroimy w kosteczkę. Mięso mielone z warzywami podsmażamy na oleju. Doprawiamy przyprawami wg uznania. Następnie układamy wokół kalafiora. Całość posypujemy żółtym serem.
  • Zapiekamy 10-15 minut w temperaturze 200°C. Podajemy polany stopionym masłem i posypany natką. Smacznego!

Dodaj komentarz