Kotlety Twardowskiego

Ilość: 6 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 20 min. Przyrządzanie: 20 min. Czas całkowity: 40 min.

Znudziły Wam się schabowe, zapraszam na kotlety Twardowskiego wypełnione maślano-serowym farszem.

Składniki

0/4 Składników
Dostosuj porcje
  • Przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka Do panierowania: mąka, 2 jajka, bułka tarta Do smażenina: olej rzepakowy

Wskazówki

0/4 Wskazówki
  • Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach i mieszamy z miękkim masłem oraz przeciśniętym czosnkiem. Tak powstały farsz dzielimy na 6 części.
  • Porcje schabu rozbijamy i przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Na środku każdego kotleta kładziemy łyżkę farszu maslano-serowego składamy na pół i zbijamy tłuczkiem brzegi, następnie podwijamy boki do środka i zwijamy roladę.
  • Rolady panierujemy kolejno: w mące, w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, na patelni na złoty kolor z obu stron, a następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150°C na 10-15 minut.
  • Kotlety Twardowskiego podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie tym razem z tłuczonymi ziemniakami i mizerią. Smacznego!

Dodaj komentarz