Kategoria: Dania główne, Dania z wieprzowiny, Grill
Sposób przyrządzenia: Grillowanie

Ilość:
4 Porcja
Trudność: Średnia
Przygotowanie: 20 min.
Przyrządzanie:
20 min.
Czas całkowity:
40 min.
Składniki
Dostosuj porcje
- Sałatka
Wskazówki
- Moczymy 8 drewnianych patyczków do szaszłyków. Paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Siekamy cebulę i czosnek. Mięso mielone mieszamy z papryką, czosnkiem, cebulą, bułką tartą, musztardą, bazylią i jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy jednolitą masę i wstawiamy do lodówki na 20 minut.
- Pomidory kroimy w ćwiartki. Obieramy awokado, usuwamy pestkę, kroimy w półplasterki. Sok z cytryny ucieramy z solą i pieprzem, łączymy z oliwą. Zalewamy sałatkę i odstawiamy, aby smaki się przegryzły.
- Masę mięsną dzielimy na 8 porcji, formujemy wałeczki na patyczkach do szaszłyków. Zrazy grillujemy obracając, aby zrumieniły się ładnie z każdej strony. Podajemy z sałatką z pomidorów i awokado oraz sosem czosnkowym.