Zrazy z mielonego na patyku

Ilość: 4 Porcje Trudność: Średnia Przygotowanie: 20 min. Przyrządzanie: 20 min. Czas całkowity: 40 min.

Składniki

0/13 Składników
Dostosuj porcje
  • Sałatka

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Moczymy 8 drewnianych patyczków do szaszłyków. Paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Siekamy cebulę i czosnek. Mięso mielone mieszamy z papryką, czosnkiem, cebulą, bułką tartą, musztardą, bazylią i jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy jednolitą masę i wstawiamy do lodówki na 20 minut.
  • Pomidory kroimy w ćwiartki. Obieramy awokado, usuwamy pestkę, kroimy w półplasterki. Sok z cytryny ucieramy z solą i pieprzem, łączymy z oliwą. Zalewamy sałatkę i odstawiamy, aby smaki się przegryzły.
  • Masę mięsną dzielimy na 8 porcji, formujemy wałeczki na patyczkach do szaszłyków. Zrazy opiekamy na patelni grillowej, obracając, aby zrumieniły się ładnie z każdej strony. Podajemy z sałatką z pomidorów i awokado oraz sosem czosnkowym.

Dodaj komentarz