Wiejski kociołek z fasolą

Ilość: 4 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 30 min.

Noce zimne, czuć już jesień w powietrzu. Coraz częściej mamy ochotę na ciepłe dania. Dzisiaj polecam danie jednogarnkowe idealne dla zapracowanych 🙂

Składniki

0/10 Składników
Dostosuj porcje
  • Przyprawy: sól, pieprz czarny, listek laurowy, ziele angielskie, papryka słodka, chili, majeranek, tymianek

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • W garnku smażymy boczek, cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i ziemniaki. Wszystko mieszamy i smażymy kilka minut.
  • Zalewamy wrzącą wodą, dodajemy łyżkę słodkiej papryki, listek laurowy, ziele angielskie, oskórowane pomidory pokrojone w kostkę i koncentrat pomidorowy. Dusimy wszystko pod przykryciem na małym ogniu około 20 minut do miękkości warzyw. Od czasu do czasu mieszamy.
  • Na końcu dodajemy odsączoną fasolę, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem, tymiankiem i chili i gotujemy jeszcze około 5 minut. Smacznego!

Dodaj komentarz