Kategoria: Dania z wieprzowiny
Sposób przyrządzenia: Gotowanie
Ilość:
4 Servings
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 30 min.
Noce zimne, czuć już jesień w powietrzu. Coraz częściej mamy ochotę na ciepłe dania. Dzisiaj polecam danie jednogarnkowe idealne dla zapracowanych
Składniki
Dostosuj porcje
- Przyprawy: sól, pieprz czarny, listek laurowy, ziele angielskie, papryka słodka, chili, majeranek, tymianek
Wskazówki
- W garnku smażymy boczek, cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i ziemniaki. Wszystko mieszamy i smażymy kilka minut.
- Zalewamy wrzącą wodą, dodajemy łyżkę słodkiej papryki, listek laurowy, ziele angielskie, oskórowane pomidory pokrojone w kostkę i koncentrat pomidorowy. Dusimy wszystko pod przykryciem na małym ogniu około 20 minut do miękkości warzyw. Od czasu do czasu mieszamy.
-