Schab pod pierzynką

Ilość: 4 Porcja Trudność: Łatwa Przygotowanie: 15 min. Przyrządzanie: 40 min. Czas całkowity: 55 min.

Znudziły Ci się już kotlety schabowe, zrób schab pod pierzynką z pieczarkami i serem.

Składniki

0/7 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/4 Wskazówki
  • Cebule obieramy i drobno kroimy. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pieczarki pokrojone na plasterki i wszystko dusimy kilka minut, przyprawiamy pieprzem oraz solą. Odstawiamy do wystudzenia. W misce łączymy pieczarki z cebulą, majonez i połową porcji startego sera.
  • Schab kroimy w plastry i delikatnie rozbijamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Obsmażamy mięso na bardzo gorącym oleju, ale tylko przez chwile z jednej i drugiej strony, tylko po to, żeby się zamknęło i było soczyste w środku. Plastry schabu układamy w naczyniu do zapiekania.
  • Na każdym plastrze kładziemy porcję farszu i posypujemy dodatkowym serem. Mięso przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C około 40 minut.
  • Schab podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Dodaj komentarz