Ciasteczka ryżowe z dżemem truskawkowym

Ilość: 8 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 20 min. Przyrządzanie: 20 min. Czas całkowity: 40 min.

Składniki

0/7 Składników
Dostosuj porcje
  • Dżem truskawkowy do wypełnienia ciasteczek

Wskazówki

0/4 Wskazówki
  • W misie miksera umieszczamy miękkie masło i cukier. Ucieramy, aż masa będzie jasna i puszysta. Dodajemy po jednym jajku, cały czas miksując. Na koniec dodajemy sypkie składniki: kleik ryżowy, wiórki kokosowe, sezam i wszystko miksujemy do połączenia.
  • Blachę do pieczenia wykładamy papierem. Z masy formujemy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blasze w niewielkich odstępach. W każdej kuleczce robimy wgłębienia na dżem, na przykład końcem drewnianej łyżki.
  • Ciasteczka pieczemy przez około 15-20 minut w temperaturze 175°C z termoobiegiem.
  • Po ostudzeniu wgłębienia napełniamy dżemem. Smacznego!

Notatki

Jeżeli chcecie, aby ciasteczka były mniej słodkie, zamiast dżemu użyjcie powideł śliwkowych.

Dodaj komentarz