Muffinki waniliowe z kostką czekolady

Ilość: 12 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 10 min. Przyrządzanie: 20 min. Czas całkowity: 30 min.

Proste i szybkie do przygotowania. Mikser jest zbędny, wystarczy rózga kuchenna.

Składniki

0/7 Składników
Dostosuj porcje
    Składniki mokre
  • Składniki suche
  • Dodatkowo: 1 1/2 tabliczki czekolady (użyłam czekolady nadziewanej Wedla gorzkiej z nadzieniem truskawkowym)

Wskazówki

0/4 Wskazówki
  • Do miski wbijamy jajka, wlewamy mleko, olej i ekstrakt waniliowy. Wszystko mieszamy rózgą kuchenną.
  • Następnie dodajemy wszystkie suche składniki: mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Mieszamy rózgą do uzyskania jednolitej gładkiej masy.
  • Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Nakładamy do każdej łyżkę ciasta, następnie kładziemy kostkę czekolady i przykrywamy dokładnie drugą łyżką ciasta tak, aby czekolada była całkowicie przykryta (czekolada musi pozostać w środku mufiny jak wypłynie, przypali się i zrobi się gorzka).
  • Muffiny pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 20 minut. Smacznego!

Dodaj komentarz