Gęsie łapki

Ilość: 8 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 20 min. Przyrządzanie: 20 min. Czas całkowity: 40 min.

Składniki

0/8 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/4 Wskazówki
  • Do miski wsypujemy mąkę i cukier waniliowy. Kruszymy ser, dodajemy żółtka, sok pomarańczowy i pokrojone masło. Zagniatamy wszystkie składniki.
  • Na lekko posypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy ciasto. Wykrajamy krążki o średnicy 9-10 cm używając na przykład kubeczka do kawy.
  • Cukier wsypujemy do miseczki. Każdy krążek obtaczamy z dwóch stron w cukrze i lekko dociskamy. Następnie składamy na pół i jeszcze raz na pół.
  • Tak przygotowane ciasteczka układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C z termoobiegiem. Smacznego!

Dodaj komentarz