Owsiane muffiny z owocami i czekoladą

Ilość: 10 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 10 min. Przyrządzanie: 20 min. Czas całkowity: 30 min.

Zamiast owsianki świetny zamiennik do szkoły. Błyskawiczne śniadaniowe muffiny z płatków owsianych z dodatkiem owoców. Wystarczy zmiksować składniki i upiec. Zapakujcie więcej niż jedną, żeby twoje dzieciaki mogły częstować znajomych 🙂

Składniki

0/8 Składników
Dostosuj porcje
    Składniki ma ciasto
  • Dodatkowo: owoce (użyłam borówek i maliny), posiekana czekolada

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w wysokim naczyniu i miksujemy blenderem ręcznym tzw. żyrafą na gładką masę. Na końcu dodajemy owoce (troszkę zostawiamy na wierzch) i delikatnie mieszamy szpatułką.
  • Formę do muffinów wykładamy papilotkami, nakładamy ciasto do 3/4 wysokości papilotki. Wierzch posypujemy resztą owoców i kawałeczkami czekolady.
  • Muffiny pieczemy w temperaturze 180ºC przez około 15-20 minut. Wyjmujemy i studzimy na kratce. Smacznego!

Tagi

#owocowe  

Dodaj komentarz