Ciastka z jabłkami i krówkami

Ilość: 5 Porcje Trudność: Średnia Przygotowanie: 20 min. Przyrządzanie: 15 min. Czas całkowity: 35 min.

Składniki

0/10 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Jabłko obieramy ze skórki, usuwamy gniazdo nasienne. Krówki i jabłko kroimy w drobną kosteczkę, umieszczamy w miseczce, posypujemy mąką ziemniaczaną i cynamonem. Mieszamy i odstawiamy.
  • Masło ucieramy z cukrem pudrem na jasny krem. Dodajemy jajka i dalej ubijamy. Następnie przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą i mieszamy drewnianą łyżką. Na końcu dodajemy krówki z jabłkami i ponownie wszystko mieszamy.
  • Dłonie obsypujemy mąką, nakładamy porce ciasta łyżką, robimy kulkę, a następnie spłaszczamy. Uformowane ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach około 2 cm, bo ciasteczka podczas pieczenia urosną. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C około 12-14 minut. Smacznego!

Notatki

Z tej porcji wychodzi około 20 ciastek.

Dodaj komentarz