Muffiny z borówkami

Ilość: 12 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 10 min. Przyrządzanie: 25 min. Czas całkowity: 35 min.

Te muffiny to hit tego lata. Są bardzo łatwe w przygotowaniu. Puszyste i wilgotne. Każdy kto spróbował był zachwycony i chciał przepis 🙂

 

Składniki

0/7 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Do miski miksera wlewamy roztopione masło, dodajemy mleko, jajka i mieszamy. Następnie wsypujemy cukier, a na końcu przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy na średnich obrotach do połączenia się składników.
  • Gdy ciasto jest gotowe, dodajemy borówki (odkładamy 2 łyżki) i delikatnie mieszamy łyżką.
  • Ciasto nakładamy do papilotek i na wierzchu układamy odłożone borówki. Muffinki pieczemy w temperaturze 180°C około 25 minut. Wyjmujemy i odstawiamy do wystudzenia. Smacznego!

Dodaj komentarz