Babeczki z borówkami

Te babeczki to hit tego lata. Są bardzo łatwe w przygotowaniu. Puszyste i wilgotne. Każdy kto spróbował był zachwycony i chciał przepis :)  
Porcje: 12 yield(s)
Przygotowanie: 10 minut
Przyrządzanie: 25 minut
Czas całkowity: 35 minut
Składniki
  • 100 g roztopionego masła
  • 125 ml mleka
  • 2 jajka
  • 170 g cukru
  • 250 g mąki
  • 2 tsp proszku do pieczenia
  • 250 g borówek
Wskazówki
  1. Do miski miksera wlewamy roztopione masło, dodajemy mleko, jajka i mieszamy. Następnie wsypujemy cukier, a na końcu przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy na średnich obrotach do połączenia się składników.
  2. Gdy ciasto jest gotowe, dodajemy borówki (odkładamy 2 łyżki) i delikatnie mieszamy łyżką.
  3. Ciasto nakładamy do papilotek i na wierzchu układamy odłożone borówki. Babeczki pieczemy w temperaturze 180°C około 25 minut. Wyjmujemy i odstawiamy do wystudzenia. Smacznego!