Babeczki z borówkami
Te babeczki to hit tego lata. Są bardzo łatwe w przygotowaniu. Puszyste i wilgotne. Każdy kto spróbował był zachwycony i chciał przepis :)
Porcje:
12
yield(s)
Przygotowanie:
10
minut
Przyrządzanie:
25
minut
Czas całkowity:
35
minut
Składniki
-
100
g
roztopionego masła
-
125
ml
mleka
-
2
jajka
-
170
g
cukru
-
250
g
mąki
-
2
tsp
proszku do pieczenia
-
250
g
borówek
Wskazówki
-
Do miski miksera wlewamy roztopione masło, dodajemy mleko, jajka i mieszamy. Następnie wsypujemy cukier, a na końcu przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy na średnich obrotach do połączenia się składników.
-
Gdy ciasto jest gotowe, dodajemy borówki (odkładamy 2 łyżki) i delikatnie mieszamy łyżką.
-
Ciasto nakładamy do papilotek i na wierzchu układamy odłożone borówki. Babeczki pieczemy w temperaturze 180°C około 25 minut. Wyjmujemy i odstawiamy do wystudzenia. Smacznego!