Kruche ciasteczka z konfiturą malinową

Ilość: 5 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 40 min. Przyrządzanie: 30 min. Czas całkowity: 1 godz. 10 min.

Kruche maślane ciasteczka z domowym dżemem malinowym – pyszne i proste!

Do przygotowania ciasta kruchego użyłam gotowej mieszanki  Polskie Młyny, która świetnie się sprawdziła!

Zapraszam do odwiedzenia sklepu internetowego firmy Polskie Młyny, w którym znajdziecie wiele ciekawych produktów https://allegro.pl/uzytkownik/Polskie-Mlyny/sklep

Składniki

0/6 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Ciasto kruche przygotowujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Do miski wsypujemy mieszankę do wypieku ciasta, dodajemy jajko, miękkie masło, kwaśną śmietanę i wszystko zagniatamy do uzyskania gładkiego ciasta. Owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut.
  • Ciasto rozwałkowujemy na blacie, podsypując lekko mąką, na grubość około 4 mm. Wycinamy ciasteczka za pomocą foremek.
  • Ciasteczka pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w temperaturze 175°C około 12-15 minut. Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem i przekładamy konfiturą. Smacznego!

Tagi

#polskie młyny  

Dodaj komentarz