Kruche ciasteczka z konfiturą malinową
Kruche maślane ciasteczka z domowym dżemem malinowym – pyszne i proste!
Do przygotowania ciasta kruchego użyłam gotowej mieszanki Polskie Młyny, która świetnie się sprawdziła!
Zapraszam do odwiedzenia sklepu internetowego firmy Polskie Młyny, w którym znajdziecie wiele ciekawych produktów https://allegro.pl/uzytkownik/Polskie-Mlyny/sklep
Porcje:
5
yield(s)
Przygotowanie:
40
minut
Przyrządzanie:
30
minut
Czas całkowity:
70
minut
Składniki
-
1
mieszanka do wypieku Ciasto Kruche Polskie Młyny
-
1
jajko
-
100
g
masła
-
1
tbsp
kwaśnej śmietany
-
1
słoik konfitury malinowej
-
cukier puder
Wskazówki
-
Ciasto kruche przygotowujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Do miski wsypujemy mieszankę do wypieku ciasta, dodajemy jajko, miękkie masło, kwaśną śmietanę i wszystko zagniatamy do uzyskania gładkiego ciasta. Owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut.
-
Ciasto rozwałkowujemy na blacie, podsypując lekko mąką, na grubość około 4 mm. Wycinamy ciasteczka za pomocą foremek.
-
Ciasteczka pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w temperaturze 175°C około 12-15 minut. Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem i przekładamy konfiturą. Smacznego!