Kruche ciasteczka z konfiturą malinową

Kruche maślane ciasteczka z domowym dżemem malinowym – pyszne i proste! Do przygotowania ciasta kruchego użyłam gotowej mieszanki  Polskie Młyny, która świetnie się sprawdziła! Zapraszam do odwiedzenia sklepu internetowego firmy Polskie Młyny, w którym znajdziecie wiele ciekawych produktów https://allegro.pl/uzytkownik/Polskie-Mlyny/sklep
Porcje: 5 yield(s)
Przygotowanie: 40 minut
Przyrządzanie: 30 minut
Czas całkowity: 70 minut
Składniki
  • 1 mieszanka do wypieku Ciasto Kruche Polskie Młyny
  • 1 jajko
  • 100 g masła
  • 1 tbsp kwaśnej śmietany
  • 1 słoik konfitury malinowej
  • cukier puder
Wskazówki
  1. Ciasto kruche przygotowujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Do miski wsypujemy mieszankę do wypieku ciasta, dodajemy jajko, miękkie masło, kwaśną śmietanę i wszystko zagniatamy do uzyskania gładkiego ciasta. Owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut.
  2. Ciasto rozwałkowujemy na blacie, podsypując lekko mąką, na grubość około 4 mm. Wycinamy ciasteczka za pomocą foremek.
  3. Ciasteczka pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, w temperaturze 175°C około 12-15 minut. Po wystudzeniu oprószamy cukrem pudrem i przekładamy konfiturą. Smacznego!