Kategoria: Ciasteczka
Sposób przyrządzenia: Pieczenie
Ilość:
12 Servings
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 20 min.
Przyrządzanie:
40 min.
Czas całkowity:
1 godz.
Dzisiaj proponuję babeczki z dodatkiem tęczowej posypki. Świetnie nadają się na dziecięce przyjęcia i nie tylko. Wszystkiego najsłodszego na koniec wakacji!
Składniki
Dostosuj porcje
-
Składniki na babeczki
- Składniki na krem śmietankowy z mascarpone
Wskazówki
- Do misy miksera wkładamy masło, dodajemy cukier i ucieramy na puszystą masę. Następnie dodajemy po jednym jajku, mleko i ekstrakt z wanilii. Na końcu wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia.
- Gdy ciasto jest gotowe wsypujemy cukrową posypkę i mieszamy szpatułką. Formę do muffinów wykładamy papilotkami, nakładamy ciasto do 3/4 wysokości papilotek. Babeczki pieczemy w temperaturze 170ºC przez około 20 minut. Wyjmujemy i studzimy na kratce.
- W misie miksera umieszczamy śmietanę kremówkę, serek mascarpone i cukier puder. Miksujemy do otrzymania gęstego kremu.
-