Babeczki Funfetti

Ilość: 12 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 20 min. Przyrządzanie: 40 min. Czas całkowity: 1 godz.

Dzisiaj proponuję babeczki z dodatkiem tęczowej posypki. Świetnie nadają się na dziecięce przyjęcia i nie tylko. Wszystkiego najsłodszego na koniec wakacji!

Składniki

0/12 Składników
Dostosuj porcje
    Składniki na babeczki
  • Składniki na krem śmietankowy z mascarpone

Wskazówki

0/4 Wskazówki
  • Do misy miksera wkładamy masło, dodajemy cukier i ucieramy na puszystą masę. Następnie dodajemy po jednym jajku, mleko i ekstrakt z wanilii. Na końcu wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia.
  • Gdy ciasto jest gotowe wsypujemy cukrową posypkę i mieszamy szpatułką. Formę do muffinów wykładamy papilotkami, nakładamy ciasto do 3/4 wysokości papilotek. Babeczki pieczemy w temperaturze 170ºC przez około 20 minut. Wyjmujemy i studzimy na kratce.
  • W misie miksera umieszczamy śmietanę kremówkę, serek mascarpone i cukier puder. Miksujemy do otrzymania gęstego kremu.
  • Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i dekorujemy babeczki. Na końcu posypujemy posypką cukrową funfetti. Smacznego!

Dodaj komentarz