Czekoladowe muffiny na Halloween

Ilość: 12 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 30 min. Przyrządzanie: 30 min. Czas całkowity: 1 godz.

Halloween Was zaskoczyło, nic straconego. 🎃🎃🎃

Mam dla Was prosty przepis  na straaasznie pyszne czekoladowe muffiny, wystarczy, że je ozdobicie żelkami w kształcie dyni, duszków, pająków, dżdżownic lub gałek ocznych. 🎃👀🧁

Słodkie, prawda?

Składniki

0/11 Składników
Dostosuj porcje
    Składniki na muffiny
  • Składniki na krem
  • Dodatki

Wskazówki

0/2 Wskazówki
  • W misie mikser umieszczamy jajka i cukier i zaczynamy miksować. Dodajemy mleko i olej. Następnie dodajemy suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Ciasto umieszczamy w papilotkach, napełniamy je do 3/4 wysokości. Muffinki pieczemy w temperaturze 175°C około 15- 20 minut. Wyjmujemy i odstawiamy do wystudzenia.
  • Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem i serkiem mascarpone na sztywną masę (ser i śmietana powinny być mocno schłodzone, wyjęte prosto z lodówki). Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy całkowicie wystudzone muffiny. Na końcu ozdabiamy żelkami. Smacznego!

Notatki

W zależności jakich papilotek użyjecie do pieczenia muffinek z tej porcji ciasta może wyjść od 10 do 16 sztuk.

Dodaj komentarz