Mus chałwowy

Ilość: 4 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 15 min. Przyrządzanie: 15 min. Czas całkowity: 30 min.

Tylko trzy składniki + kwaśne owoce i masz przepyszny deser.

Składniki

0/5 Składników
Dostosuj porcje
  • Dodatkowy

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • 200 ml śmietany wlewamy do rondelka, stawiamy na ogniu i doprowadzamy do wrzenia. Do gorącej śmietany dodajemy połamaną czekoladę i pokruszoną chałwę. Wszystko mieszamy do rozpuszczenia się dodatków i do uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy do wystudzenia.
  • Pozostałą śmietanę, 300 ml, ubijamy na sztywno. Następnie łączymy ubitą śmietanę z kremem czekoladowo-chałwowym, delikatnie mieszając.
  • Mus przekładamy do pucharków, posypukemy pokruszoną chałwą i obkładamy owocami. Mus chłodzimy w lodówce 2-3 godziny. Smacznego!

Dodaj komentarz