Ilość:
4 Servings
Trudność: Łatwa
Przygotowanie: 30 min.
Ten przysmak kojarzy się z wakacjami. Smakowite, ciepłe gofry z owocami. Chrupiące na zewnątrz i mięciutkie w środku. Wyjdą jeszcze lepsze niż te kupowane w budce, a do tego ze sprawdzonych składników. Zróbcie je sami w domu.
Składniki
Dostosuj porcje
- Dodatkowo: cukier puder, bita śmietana, owoce np. jagody, truskawki
Wskazówki
- Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Pozostałe składnik na ciasto umieszczamy w misce miksera i miksujemy do połączenia się składników i uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta. Na końcu dodajemy białka i delikatnie mieszamy łyżką.
- Rozgrzewamy gofrownicę. Nakładamy ciasto chochlą i wypukłą stroną łyżki rozprowadzamy ciasto dokładnie po całej powierzchni. Czas pieczenia zależy od rodzaju gofrownicy i jej mocy, wiec musicie go odpowiednio dostosować.
-
Notatki
Z tej porcji wychodzi 8 gofrów. Używam opiekacza TEFAL Snack Time 3w1 z wymiennymi kompletami płyt.