Gofry czekoladowe

Ilość: 8 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 10 min. Przyrządzanie: 20 min. Czas całkowity: 30 min.

Idealne do kawki, na podwieczorek.

Składniki

0/11 Składników
Dostosuj porcje
    Ciasto na gofy
  • Dodatkowo

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Wszystkie składniki na ciasto wkładamy do miski i miksujemy na gładką masę. Czekoladowe ciasto nakładamy do rozgrzanej gofrownicy i pieczemy - czas pieczenia gofrów zależy od mocy gofrownicy. Upieczone gofry odkładamy na kratkę do przestudzenia.
  • Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
  • Gofry serwujemy z bitą śmietaną, polane rozpuszczoną czekoladą i posypane borówkami. Smacznego!

Dodaj komentarz