Ciasto amerykańskie

Ilość: 12 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 20 min. Przyrządzanie: 1 godz. Czas całkowity: 1 godz. 20 min.

U moich znajomych to ciasto nazywane jest salceson lub wiewiórka 🙂

Składniki

0/11 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/2 Wskazówki
  • Jajka ucieramy z cukrem do białości. Powoli wlewamy olej cały czas miksując. Masę łączymy z przesianą mąką, sodą, kakao i cynamonem. Ciasto jest bardzo gęste. Na końcu dodajemy obrane jabłka pokrojone w drobną kosteczkę, orzechy i rodzynki. Wszystko dokładnie mieszamy.
  • Ciasto wykładamy na prostokątną blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 °C z termoobiegiem przez około 50-60 minut. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!

Dodaj komentarz