Ciasto jogurtowe z owocami i kruszonką

Ilość: 8 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 15 min. Przyrządzanie: 50 min. Czas całkowity: 1 godz. 5 min.

Ciasto łatwe, szybkie i pyszne 🙂

Składniki

0/10 Składników
Dostosuj porcje
    Składniki na ciasto jogurtowe
  • Składniki na kruszonkę
  • Owoce około 400 g (mogą być sezonowe lub mrożone np. borówki, maliny, jeżyny) Cukier puder do posypania

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Składniki na kruszonkę zagniatamy dłońmi. Rozcieram, aby powstały grudni o różnej wielkości. Kruszonkę odstawiamy do lodówki.
  • W misie miksera umieszczamy jajka z cukrem i zaczynami miksować. Następnie dodajemy kolejno następujące składniki: olej, jogurt, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
  • Ciasto przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypujemy owocami, a następnie kruszonką. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzany do temperatury 180°C około 50 minut. Po wystudzeniu oprószamy ciasto cukrem pudrem. Smacznego!

Dodaj komentarz