Deser żółty ser

Ilość: 4 Servings Trudność: Łatwa Przygotowanie: 30 min. Przyrządzanie: 8 godz. Czas całkowity: 8 godz. 30 min.

Tylko 3 składniki!

Składniki

0/3 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Przygotowanie deseru zaczynamy od rozpuszczenia 3 opakowań galaretek w 500 ml gorącej wody. Odstawiamy do wystudzenia.
  • W dużej misce mieszamy jogurt z pulpą mango. Dodajemy zimną galaretkę, wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
  • Tortownice wykładamy folią spożywczą, przelewamy masę i wstawiamy na całą noc do lodówki, aby stężała. Przed podaniem deser wyjmujemy z formy na tacę, przekręcając go do góry dnem. Usuwamy folię spożywczą i robimy charakteryzację ;) Do zrobienia małych dziurek używamy słomek, aby zrobić większe dziury używamy specjalnej łyżeczki do wykrawania kulek z owoców lub małej łyżeczki. Smacznego!

Notatki

Zalecam użycie małej tortownicy 18-20 cm.

Pulpa z mango - proponuję używać gotowej pulpy z puszki, ponieważ jest idealnie gładka. Jeżeli będziecie sami chcieli zrobić pulpę ze świeżego mango, to najpierw zmiksujcie miąższ na papkę, a następnie przetrzyjcie przez sito, aby pozbyć się włókien.

Dodaj komentarz