Deser żółty ser

Tylko 3 składniki!
Porcje: 4 yield(s)
Przygotowanie: 30 minut
Przyrządzanie: 480 minut
Czas całkowity: 510 minut
Składniki
  • 3 galaretki cytrynowe
  • 400 g jogurtu greckiego
  • 450 g pulpy z mango
Wskazówki
  1. Przygotowanie deseru zaczynamy od rozpuszczenia 3 opakowań galaretek w 500 ml gorącej wody. Odstawiamy do wystudzenia.
  2. W dużej misce mieszamy jogurt z pulpą mango. Dodajemy zimną galaretkę, wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
  3. Tortownice wykładamy folią spożywczą, przelewamy masę i wstawiamy na całą noc do lodówki, aby stężała. Przed podaniem deser wyjmujemy z formy na tacę, przekręcając go do góry dnem. Usuwamy folię spożywczą i robimy charakteryzację ;) Do zrobienia małych dziurek używamy słomek, aby zrobić większe dziury używamy specjalnej łyżeczki do wykrawania kulek z owoców lub małej łyżeczki. Smacznego!
Notatki

Zalecam użycie małej tortownicy 18-20 cm. Pulpa z mango - proponuję używać gotowej pulpy z puszki, ponieważ jest idealnie gładka. Jeżeli będziecie sami chcieli zrobić pulpę ze świeżego mango, to najpierw zmiksujcie miąższ na papkę, a następnie przetrzyjcie przez sito, aby pozbyć się włókien.