Naleśnikowe tagliatelle z truskawkami

Ilość: 4 Porcje Trudność: Łatwa Przygotowanie: 30 min.

Dzisiaj mam dla Was przepis na letni obiad. Naleśnikowy makaron z truskawkami, mniam 🙂 czy może być coś lepszego?

Składniki

0/8 Składników
Dostosuj porcje
    Ciasto naleśnikowe
  • Dodatkowo

Wskazówki

0/3 Wskazówki
  • Ubijamy mąkę z jajkami, mlekiem i wodą, dodajemy olej. Dokładnie miksujemy, aż ciasto będzie gładkie. Odstawiamy na pół godziny. Smażymy naleśniki bez tłuszczu. Na mocno rozgrzaną patelnię nalewamy chochlą porcję ciasta. Smażymy z obu stron, mniej więcej przez minutę.
  • Truskawki blendujemy z cukrem pudrem.
  • Naleśniki zwijamy w rulon i kroimy w paseczki. Przekładamy na talerz. Naleśnikowy makaron polewamy sosem truskawkowym, dekorujemy owocami i serkiem waniliowym. Podajemy od razu. Smacznego!

Dodaj komentarz