Naleśnikowe tagliatelle z truskawkami

Dzisiaj mam dla Was przepis na letni obiad. Naleśnikowy makaron z truskawkami, mniam :) czy może być coś lepszego?
Porcje: 4 yield(s)
Przygotowanie: 30 minut
Składniki
    Ciasto naleśnikowe
  • 250 ml mleka
  • 250 ml wody gazowanej
  • 5 jajek
  • 2 czubate łyżki czarnego kakao
  • 60 ml oleju rzepakowego
  • Dodatkowo
  • 1 kg truskawek
  • cukier puder
  • serek waniliowy
Wskazówki
  1. Ubijamy mąkę z jajkami, mlekiem i wodą, dodajemy olej. Dokładnie miksujemy, aż ciasto będzie gładkie. Odstawiamy na pół godziny. Smażymy naleśniki bez tłuszczu. Na mocno rozgrzaną patelnię nalewamy chochlą porcję ciasta. Smażymy z obu stron, mniej więcej przez minutę.
  2. Truskawki blendujemy z cukrem pudrem.
  3. Naleśniki zwijamy w rulon i kroimy w paseczki. Przekładamy na talerz. Naleśnikowy makaron polewamy sosem truskawkowym, dekorujemy owocami i serkiem waniliowym. Podajemy od razu. Smacznego!