Czekoladowe z wiśniami

Ilość: 8 Porcje Trudność: Średnia Przygotowanie: 50 min. Przyrządzanie: 3 godz. Czas całkowity: 3 godz. 50 min.

Składniki

0/10 Składników
Dostosuj porcje
    Ciasto
  • Nadzienie

Wskazówki

0/4 Wskazówki
  • Jajka ubijamy z cukrem na puch. Dodajemy mąkę, kakao i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do formy i pieczemy 10 minut w temperaturze 180°C. Jeszcze ciepłe ciasto wyjmujemy i wykładamy nim dno i boki formy keksowej.
  • Wiśnie wkładamy do garnka, dodajemy cukier, zagotowujemy i do gorącego soku dodajemy 2 łyżki żelatyny, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.
  • Dwie pozostałe łyżki żelatyny rozpuszczamy we wrzątku i mieszamy z serkami.
  • Tężejące masy: serową i wiśniową, układamy warstwami na cieście. Chłodzimy min. 3 godziny w lodówce. Posypujemy startą czekoladą. Smacznego!

Dodaj komentarz