Kategoria: Ciasta, Coś słodkiego
Sposób przyrządzenia: Pieczenie

Ilość:
8 Porcja
Trudność: Średnia
Przygotowanie: 50 min.
Przyrządzanie:
3 godz.
Czas całkowity:
3 godz. 50 min.
Składniki
Dostosuj porcje
-
Ciasto
- Nadzienie
Wskazówki
- Jajka ubijamy z cukrem na puch. Dodajemy mąkę, kakao i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do formy i pieczemy 10 minut w temperaturze 180°C. Jeszcze ciepłe ciasto wyjmujemy i wykładamy nim dno i boki formy keksowej.
- Wiśnie wkładamy do garnka, dodajemy cukier, zagotowujemy i do gorącego soku dodajemy 2 łyżki żelatyny, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.
- Dwie pozostałe łyżki żelatyny rozpuszczamy we wrzątku i mieszamy z serkami.
- Tężejące masy: serową i wiśniową, układamy warstwami na cieście. Chłodzimy min. 3 godziny w lodówce. Posypujemy startą czekoladą. Smacznego!