Keto ciasto z cukinią i czekoladą

Ilość: 10 Porcja Trudność: Łatwa Przygotowanie: 15 min. Przyrządzanie: 50 min. Czas całkowity: 1 godz. 5 min.

Ciasto bez cukru i  glutenu!  Smakuje pysznie, zapraszam do testowania!

Składniki

0/7 Składników
Dostosuj porcje

Wskazówki

0/4 Wskazówki
  • Cukinię myjemy i ścieramy bez obierania na jarzynówce na grubych oczkach. Umieszczamy na durszlaku, żeby ociekła.
  • Składniki na ciasto wkładamy do misy miksera: mąkę, erytrytol, proszek do pieczenia i cynamon. Dodajemy rozmącone jajka i mieszamy do połączenia się składników. Następnie dodajemy odciśniętą z nadmiaru wody cukinię i posiekaną czekoladę. Wszystko mieszamy za pomocą szpatułki.
  • Ciasto przekładamy do foremki tzw. keksówki wyłożonej papierem.
  • Pieczemy około 45-50 minut w piekarniku rozgrzanym do 175°C z termoobiegiem. Smacznego!

Dodaj komentarz