Keto ciasto z cukinią i czekoladą
Ciasto bez cukru i glutenu! Smakuje pysznie, zapraszam do testowania!
Porcje:
10
yield(s)
Przygotowanie:
15
minut
Przyrządzanie:
50
minut
Czas całkowity:
65
minut
Składniki
-
1
średnia cukinia
-
170
g
mąki migdałowej
-
80
g
erytrytolu
-
3
jajka
-
2
tsp
proszku do pieczenia
-
1
tsp
cynamonu
-
90
g
gorzkiej czekolady
Wskazówki
-
Cukinię myjemy i ścieramy bez obierania na jarzynówce na grubych oczkach. Umieszczamy na durszlaku, żeby ociekła.
-
Składniki na ciasto wkładamy do misy miksera: mąkę, erytrytol, proszek do pieczenia i cynamon. Dodajemy rozmącone jajka i mieszamy do połączenia się składników. Następnie dodajemy odciśniętą z nadmiaru wody cukinię i posiekaną czekoladę. Wszystko mieszamy za pomocą szpatułki.
-
Ciasto przekładamy do foremki tzw. keksówki wyłożonej papierem.
-
Pieczemy około 45-50 minut w piekarniku rozgrzanym do 175°C z termoobiegiem. Smacznego!