Keto ciasto z cukinią i czekoladą

Ciasto bez cukru i  glutenu!  Smakuje pysznie, zapraszam do testowania!
Porcje: 10 yield(s)
Przygotowanie: 15 minut
Przyrządzanie: 50 minut
Czas całkowity: 65 minut
Składniki
  • 1 średnia cukinia
  • 170 g mąki migdałowej
  • 80 g erytrytolu
  • 3 jajka
  • 2 tsp proszku do pieczenia
  • 1 tsp cynamonu
  • 90 g gorzkiej czekolady
Wskazówki
  1. Cukinię myjemy i ścieramy bez obierania na jarzynówce na grubych oczkach. Umieszczamy na durszlaku, żeby ociekła.
  2. Składniki na ciasto wkładamy do misy miksera: mąkę, erytrytol, proszek do pieczenia i cynamon. Dodajemy rozmącone jajka i mieszamy do połączenia się składników. Następnie dodajemy odciśniętą z nadmiaru wody cukinię i posiekaną czekoladę. Wszystko mieszamy za pomocą szpatułki.
  3. Ciasto przekładamy do foremki tzw. keksówki wyłożonej papierem.
  4. Pieczemy około 45-50 minut w piekarniku rozgrzanym do 175°C z termoobiegiem. Smacznego!