Kategoria: Boże Narodzenie, Ciasta
Sposób przyrządzenia: Pieczenie
Ilość:
20 Servings
Trudność: Średnia
Przygotowanie: 45 min.
Przyrządzanie:
1 godz.
Czas całkowity:
1 godz. 45 min.
Ciasto czekoladowe z masą twarogową, przełożone dżemem porzeczkowym i przykryte bitą śmietaną. Twoi goście będą zachwyceni! Ciasto prezentuje się pięknie i jest bardzo smaczne!
Składniki
Dostosuj porcje
-
Składniki na ciasto
- Składniki na masę serową
- Składniki na masę śmietankową
- Dodatkowo
Wskazówki
-
-
-
-
- Żelatynę zalewamy niewielką ilością gorącej wody, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia i odstawiamy do wystudzenia. Schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy żelatynę i jeszcze przez chwilę miksujemy.
-
Notatki
Użyłam prostokątnej blachy o wymiarach 24 x 30.