Zaczynamy od upieczenia różowej babki. Do miski miksera wkładamy masło i cukier i ubijamy na puszysta masę, następnie dodajemy po jednym jajku cały czas miksują, Na końcu przesiewamy mąkę i dodajemy barwnik, odpowiednią ilość aby uzyskać intensywny kolor. Ciasto przekładamy do keksówki i wstawiamy do nagrzanego do 160°C z termoobiegiem piekarnika., pieczemy około 50 minut, odstawiamy do wystudzenia. Ciasto kroimy na plasterki i z każdego z nich wycinamy foremką kształt serduszka.
Babkę czekoladową przygotowujemy w analogiczny sposób. Do miski miksera wkładamy masło i cukier i ubijamy na puszysta masę, następnie dodajemy po jednym jajku cały czas miksują, Na końcu przesiewamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia i dodajemy mleko. 1/3 ciasta przekładamy do keksówki, następie układamy na środku wcześniej wycięte serduszka, jedno obok drugiego. Na końcu wykładamy pozostałą część ciasta czekoladowego i równomiernie go rozprowadzamy, aby serduszka były przykryte. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 160°C z termoobiegiem piekarnika., pieczemy około 50 minut, odstawiamy do wystudzenia.
Aby zrobić krem, miksujemy najpierw samo masło przez kilka minut, a następnie dodajemy cukier puder i mleko. Mieszamy do połączenia się składników. Następnie dodajemy roztopioną ciemną czekoladę i wymieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i ozdabiamy ciasto. Na końcu ozdabiamy cukrową posypką. Ciasto chłodzimy w lodówce. Smacznego!